Uvex-hjälmen sitter perfekt

De senaste åren har Anna tävlat i hjälm oavsett vilket program klassen går i. Det är i huvudsak en säkerhetsfråga men det är också en generell trend inom sporten och inte minst ett sätt att ta ställning och visa omvärlden att säkerhet går först.

Marknaden är alltid kvick till att ställa om och idag finns det ett stort utval av designade hjälmar.

Anna har tävlat i en Uvex-hjälm de senaste åren och det har inte varit något problem att hitta kavaj eller frack som matchar.

Träningshjälmen där hemma var inte i något vidare skick och även om den inte trillat i backen så har den långa arbetsdagar och utsätts för mycket allmänt slitage.

På tävlingarna i Globen stannade Anna till för att prata med Peter Hansen som har agenturen för hjälmarna. Han var mycket vänlig och sponsrade Alice och Anna med vars en hjälm att träna i. Den är mycket lätt och med inställning i tre leder så får man också den lätt på rätt plats.

Alice har fått full avkastning (så att säga) på hjälminvesteringen efter att ridskolehästen blev skrämd av läktarspring. Som förälder är man glad att hon hade en riktig hjälm som satt perfekt på plats och en väst.