Nyheter


Håll dig uppdaterad! Följ med i vårt nyhetsflöde här på hemsidan.


Friends fantastiska atmosfär

Posted by on dec 18, 2018 in Front | 0 comments

Friends fantastiska atmosfär

Via vår placering på Elmia under hösten fick vi en plats på Sweden International Horse Show på Friends Arena. Tävlingen
går av stapeln den första advent och innehåller alla moment man kan förvänta sig av ett toppevenemang,

Klassen Champion of the Winners får väl ses som en summering eller säsongsfinal för de 5- och 6åriga hästar som har vunnit i Falsterbo, Flyinge och Elmia. Det var ett imponerande startfält och som många noterat så var det sex ston och sex kvinnliga toppryttare.

Det är en stor uppgift för Sang Real att gå en sådan final med tanke på att hon är ett fölsto. Även om hon får hoppa över en åldersklass kan man tänka sig att där är många träningspass, många mil, i träning som inte har tillgodogjort sig. Oavsett det så är det en mycket talangfull häst som är väl värd sin plats i finalen.

En tredjeplats och mycket beröm för den potential man kan se tar vi med oss hem.


BundesChampionat i Warendorf

Posted by on sep 20, 2018 in Front, Nyheter | 0 comments

BundesChampionat i Warendorf

Vilken häftig upplevelse att få rida BundesChampionatet.

En höjdpunkt i den tyska ridsportens tävlingskalender med en härlig stämning på en publikvänlig tävlingsplats.

Det var en stor ära att få ta en åtråvärd plats och representera Hannoveraner Verband. Utan att känna till historien så kändes det lite speciellt att vara ”utlandsbaserat ekipage” och få komma med i detta sammanhang.

Anledningen är ju givetvis en otroligt talangfull häst som vi har kunnat utbilda  på ett bra sätt över en längre period. Dessutom har 2M2 och några eldsjälar i förbundet jobbat hårt för att lösa allt det praktiska fram till avfärden.

Motståndet i klassen var hårt och marginalen var liten men det blev en plats precis utanför finalen.

Kval till Bundeschampionat

Posted by on sep 20, 2018 in Front | 0 comments

Kval till Bundeschampionat

Tack vare sina goda insatser i Svenska Hannoveraner klubbens tävling ordnades det med en anmälan till Verden.

Där skulle Hannoveraner Verband ta ut sina representanter till BundesChampionat.

En slutlig fjärdeplats gav bra förutsättningar och slutligen en uttagning till att representera förbundet.

Ett tack till 2M2 och Hannoveraner Verband som har sett till att detta blir verklighet.

 

Caca är till salu

Posted by on dec 31, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Caca är till salu

Caca är en häst med mycket ”power” och ett härligt temperament. Han har varit hopphäst på hög nivå men är nu omskolad till dressyrhäst.
Caca byter bra och har lätt för samling. Han är helt okomplicerad och snäll i all hantering. Nuvarande nivå är MB-MA men det finns stor potential att raskt gå vidare.
Fd. godkänd hingst som numera är valack och därmed kan koncentrera sig på sporten. Sök efter hans bruksprov på blup.se
169 cm.
Kontakta Anna på 0708-891624 eller anna@annasvanbergdressyr.se

Länk till video: https://www.youtube.com/watch?v=36qKXnY3VX0

Ett bra team!

Posted by on nov 15, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Ett bra team!

Innan Breeders annonserade vi efter förstärkning till vårt team. Ibland tar saker positiva vändningar och lösningen finns i din närhet.

Vi är glada över att Josefine Lunn vill arbeta hos oss. Med bra egna hästar, en rakt igenom engagerad och kunnig familj kring sig så blev suget efter att få jobba med hästar på heltid för stort (tror jag..). Hon får kommentera det själv vid tillfälle…

Oavsett vilket är hon hjärtligt välkommen hit till oss. Förutom egen träning och tävling på hög nivå så har hon sedan tidigare stor, internationell erfarenhet av vad som krävs i ett tävlingsteam. Det kommer att sporra oss vidare.

Vi återkommer med presentation av hela teamet.

/Patrik

UTLÅNAD – Fin B-ponny lånas ut!

Posted by on aug 27, 2016 in Front | 0 comments

UTLÅNAD – Fin B-ponny lånas ut!

Vi har en fin och supersnäll B-ponny till utlåning. Hon har mest ridit dressyr men har även gått turer i skogen och hoppar bra.

Ponnyn kan antingen lånas ut till dig med egen stallplats eller få stå kvar här. Om den blir kvar här lånar ägaren ut ponnyn och ni betalar för box till oss.

Ponnyn heter Stenbroåsens China Girl och är ett sto som är fött 2007. Hon mäter 129 cm. China är snäll i all hantering och ridning.

Ägaren letar efter en intresserad och engagerad familj där föräldrarna ställer upp för ponnyn och barnet i vått och torrt. I gengäld får man låna en fin, allsidig ponny som är i utmärkt skick.

Ägare är Fam. Karlsson i Falkenberg, 0346-198 26 och

Kontaktperson är Anna Svanberg, 0708-89 16 24 eller anna@annasvanbergdressyr.se

PS Oroa er inte för Alice, hon har fler ponnyer.

 

 

Beridare sökes!

Posted by on aug 9, 2016 in Nyheter | 0 comments

Beridare sökes!

Vi söker en beridare med stort intresse och stor kunskap om ridning av unga hästar. Du behöver vara noggrann och försiktig med en stor respekt för säker hantering av de fina unga hästar vi har hos oss.

Du behöver vara en sadelfast och tänkande ryttare som genom sin ridning ger hästarna en stabil och trygg inskolning. Ridning av unga hästar och uteritt i skogen med hästar i alla åldrar kommer att vara din vardag men även stalltjänst och allmänna sysslor ingår då vi alla hjälps åt med det.

Anna Svanberg Dressyr är ett tränings- och tävlingsstall i dressyr. Vi är väl etablerade i sporten och har en gedigen meritlista från tävlingsbanorna.En glädjespridare med förståelse för teamets betydelse för ryttarens prestation har förtur 🙂

Vi har höga krav på noggrannhet och säkerhet.

Du behöver vara arbetsam, flitig och beredd på att ”hugga i”. Tempot är högt men din förmåga att planera ska ändå bidra till att hästarna har det bra och får utmärkt skötsel både före och efter ridning. Eftersom det är ett tävlingsstall som dessutom har några hingstar i verksamheten är det en stor fördel om du har erfarenhet från tävlingsstall eller relevant utbildning.

Vi är öppna för olika former av samarbete eller anställning. Du har kanske ett annat jobb eller annan syssla som går att kombinera med detta. Kanske du redan är etablerad och söker ett samarbete. Vi kan under vissa förutsättningar erbjuda boende och stallplats men kan garantera utbildning så att du själv också kommer vidare i din ridning om du är lyhörd och intresserad.
Det går bra att maila en kort presentation där du beskriver dig själv och berättar varför du med dina erfarenheter skulle kunna bli en utmärkt kandidat. Gärna med referenser. Maila till anna@annasvanbergdressyr.se

Du kan också ringa Anna på 0708-89 16 24. Hon har svårt för att ta samtal under dagtid medans ridningen pågår men du som är intresserad försöker givetvis igen eller lämnar ett meddelande.

Villkor enligt överenskommelse. Dela gärna annonsen och tipsa om du vet som borde ha detta jobbet.

Missisippi i Falsterbo

Posted by on jul 18, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Missisippi i Falsterbo

I årets Falsterbo blev det start med sjuåriga Missisippi i StGeorg.

Efter en stark inledning av programmet kom det en förarglig miss in i en halvpiruett. Tyvärr blev det ingen final för henne i år.

Vi tränar vidare med denna fina hästen och hoppas på nya framgångar framöver.

 

 

Lag-silver på NM

Posted by on jul 18, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Lag-silver på NM

Det blev silver i lag på NMi Ypäjä, Finland.

I laget red Anna, Caroline Darcourt, Charlotte Haid-Bondergaard och Kristian von Krusenstierna.

I de individuella klasserna gick det inte riktigt som man kan  önska men det lägger vi bakom oss. Vi har en ganska välgrundad teori om vad orsaken kan vara så det har vi redan tagit itu med.

Glädjande nog fick vi se Caroline bli nordisk mästare och Kristian bronsmedaljör.

Trots att resan är ganska lång (i timmar) så gick det bra och vi hade trevligt sällskap av våra kollegor på resan.Chef för kontingenten var Stig Malmén.

Som ni ser på bilderna så har vi trevligt när vi uppträder som lag också. Foto från prisutdelningen är tagna av Anna Edling.

 

Dagliga rundan

Posted by on jul 1, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Dagliga rundan

En vacker sommarkväll så fick kameran följa med ut på kvällsrundan.

Påfyllning av vatten, koll av ben och hovar och ett äpple att dela på.

Alice och Bill (eller Bull) hänger också med.