Soliga Holland

På De Kroo Ruitersport i Joosland, Holland var det tävlingar med många kategorier och deltagare. Ponny, juniorer, young rider och senior tävlade på tre parallella banor. Tävlingsplatsen var komprimerad så när nu cykeln för en gångs skull var med så stod den bara och vilade sig vid lastbilen. Med tävling på tre banor blir det ganska livligt men anläggningen står pall för trycket. Organisationen verkar väl trimmad och även om det inte har putsats och fejats i varje hörna så löses allt med högt tempo och glatt humör.

I torsdagens GP gick det mesta som planerat med bra förberedelser och framridning. Programmet innehåller någon miss men det mesta levereras i en stabil ritt. För några av de delar som är Hermes starka sidor kunde man önska lite bättre betalt men slutresultatet på 68,500% är kvitto på en godkänd runda.

I fredagens GP Special blir det det först en rörig framridning men jag ser det som en framgång och ett bevis på att vi har rutin för att tävla internationellt när vi lägger några störande moment till sidan och hittar tillbaka till det som är den ursprungliga planen. Programmet börjar bra men ganska tidigt smyger sig felen in. Efter ritten är vi ganska kritiska men i protokollet finns det bra svar på vad som inte gick helt rätt. Glöm inte att analysera din egen insats och vad domarna meddelar dig via protokollet.

Nu blir det lite fokus på unga hästars tävlande eftersom kvalperioden till de stora evenemangen är igång. Hermes jobbar vidare och vi får se vad som blir nästa äventyr.

/Patrik