Nordisk Baltisk Mästare Individuellt

Den rubriken hade man väl inte suttit i förväg och slipat på till en web-nyhet men det känns fint att få sätta den.

Året har bjudit på flera segrar och placeringar i GP för Hermes. Formkurvan har pekat stadigt uppåt även om SM inte blev någon succé. Känslan och resultaten har gjort att intresset för att pröva sin förmåga internationellt har ökat och det har vi också haft en dialog med förbundet om. I samband med tävlingarna i Strömsholm fick vi besked om deltagande i NM. En hyfsad GP och en härlig GP Kür i Strömsholm gjorde att det kändes spännande med kommande utlandsuppdrag.

NM gick i Kristiansand och förutom seniorer var också ponny, juniorer, young rider och handikappryttarna på plats. Det var intressant att se handikappryttarna och ibland var det enkelt att utifrån handikapp förstå hur svårt det är medans det i andra fall är nästan omöjligt att förstå hur dom kan lyckas så väl. Att se en blind ryttare länga, göra upptagning och klockren hörnpassering på ett vis som vissa seende inte klarar av på en hel karriär är lättare att sätta sig in i medans de med ännu svårare handikapp gör saker som man inte förstår. Noggrannhet, vägar, lösgjordhet och allt annat vi strävar efter gäller även här. Hoppas att dom också fick en kick av att tävla med oss. Att vifta med svenska flaggan på prisutdelning klarar vi lika bra oavsett vilken kategori vi rider i.

Vi visste att det skulle bli en individuell start för Hermes men medan vi gladdes åt lagets guld i NM och seger i Nations Cup så kunde vi själva njuta av en tredjeplats individuellt i GP.

I GP Special fick vi till en riktig kanonrunda. Hermes var helt med på noterna och ritten hade ett härligt flyt. Det kan mycket väl vara Hermes bästa runda på denna nivån, hittills…

GP Kür är väldigt roligt att rida helt enkelt därför att vi trivs så bra med musik och program. Det var fina betyg på det tekniska men det känns extra roligt med bra betyg och fina kommentarer på det konstnärliga. När man har lagt ner så mycket tid och energi på musik och program så känns det bra när även andra uppskattar det arbetet som har gjorts på att hitta fram till ”sin egen” kür.

Här kommer lite blandade kommentarer från andra media:

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2014/6/Dressyrguld-pa-NM/

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2014/6/Anna-och-Hermes-GPS-vinnare/

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2014/6/NM-guld-till-Anna-och-Hermes/

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2014/7/Anna-och-Hermes-redo/

http://www3.ridsport.se/Tavling/Dressyr/Nyheter/2014/06/AnnaSvanbergvannGrandPrixSpecial/

http://www.eurodressage.com/equestrian/2014/07/06/anna-svanberg-individual-swedish-rider-wins-2014-nordic-baltic-championships