Intresse finnes

Det har blivit några starter i Unghäst VM de senaste åren.

Även detta år har vi en plan där en satsning mot VM ingår. Bellman och Tabasco deltog 2010 och har utvecklats väl under övergången till de medelsvåra klasserna. Bra hästmaterial och supportande hästägare gör det därför till ett självklart val att försöka ta en plats i det svenska laget.

Ett led i kvalificeringen är att presentera sig på tävling i Flyinge eller Strömsholm. Lars Andersson och Annette Franzén Iacobeus dömer de båda kvalen och förser förbundet med det underlag de behöver för sin uttagning.

Tävlingen i Flyinge genomfördes som ”en vanlig” klass i aktuellt program. Tidigare år har det varit mer av en programridning där man efter sitt program har resonerat om var styrkor och potential finns. Vi har förvisso erfarenheten från tidigare år och vet också var vi står utbildningsmässigt med hästarna men borde det inte bli dags att sätta en struktur i det här med svenskt deltagande i UVM? Man behöver ju inte ens uppfinna hjulet, det är bara till att se hur allvarligt de största ridsportnationerna tar på sitt deltagande och hur de förbereder sitt lag. Inget är så bra att det inte kan göras bättre.

Javisst, ja… Bellman vann och Tabasco blev tvåa.