Finaly First in Falsterbo

Vi har fått stå överst på pallen i flera olika sammanhang men i Falsterbo har det inte lyckats. Det har blivit flera finaler och placeringar genom åren där Tabasco: s andraplats på samma poäng som vinnaren är det närmaste man kan komma.

Med ett starkt gäng hästar till start och en formstark Revolution däribland så gick drömmen om seger i Falsterbo i uppfyllelse.

Falsterbo badade i sol och det spädde på känslan av hur ett internationellt meeting av toppklass ska vara. Mycket hästar, mycket folk, kunnig publik och folkfest dag som natt. För egen del försökte vi sova på nätterna eftersom det var ridning från morgon till kväll på dagarna. Utöver det så var det också mycket logistik med hästar som åker fram och tillbaka mellan eget stall och tävling.

Femåringarna Revolution och Mezzo presterade på topp och gick båda till final. Revolution som klar kvalsegrare efter en bra ritt med ett härligt flyt i. Mezzo visade vilken fin häst han är och hur väl han har tagit emot sin träning på en relativt kort tid. Första finalsegern i Falsterbo kom med Revolution som fick utmärkta 78,457% och Mezzo slutar åtta på 72,716%.

Sexåringarna Fantasy World och Belisko tog sig också till final där de slutade sjua respektive åtta.

I samband med att finalerna var över så meddelades att Revolution och Belisko var uttagna till Unghäst-VM och att Mezzo var reserv.

Vårt framtidslöfte Nina la Belle fick den tråkiga placeringen att vara första utanför final. Vi tar nya tag.

Efter många års tävlande med unga hästar i Falsterbo så blev det äntligen dags att debutera i internationell GP ”på hemmaplan”. Hermes insats i GP och GP Kür var klart godkänd. Det blev en femteplacering i kür och vi är glada över att vi får bra respons på både det tekniska och det konstnärliga.

Nästa anhalt blir alltså Verden, Tyskland, där vi tävlar med tre hästar.

Foto av Patrik Olsson och Lotta Vess