CDI4* i Oldenburg

Ska vi åka till Oldenburg och tävla?     Självklart! eller förresten nej….Jo, det gör vi!

Det blev en bra runda i GP för Anna och Hermes. Inte felfritt och inte heller elektriskt men en härligt arbetsvillig, alert och mjuk Hermes gav Anna en jättebra ridkänsla. Den karamellen suger vi på…

I GP Kür blev det inte riktigt likadant med känslan. Vi är dock inte arga på oss själva eller hästen då det är stört omöjligt att rida fram och förbereda sig när tidsschemat ligger som det gör. På grund av att hopp- och dressyrklasserna ligger så tätt inpå varandra blir det väldigt trångt och rörigt på en redan liten framridning. Trots att det bara är sex ekipage till Kür så blir det väldigt olika förutsättningar då de första ryttarna kanske får 15-25 minuter där det går att hitta ridlinjer utan att ständigt krocka. De sista ryttarna får bra förutsättningar.

Vi diskuterade detta möjliga scenario innan avresa och man får väga möjligheter mot begränsningar. Som team har vi utvecklats väldigt mycket av de senaste årens internationella erfarenheter och Anna gör verkligen allt hon kan för att koncentrera sig på sitt eget istället för på omgivningen.

När vi åt den sista Nutella-pannkakan innan hemfärd så diskuterade vi just vad vårat team: s erfarenhet betyder. Man ska inte underskatta den kompetens som vi och alla de andra internationellt tävlande ryttarna har. Det handlar inte bara om att resa, stalla upp och leva i tävlingsmiljön utan det handlar också om mental styrka, kontakter och nätverk samt förståelse för den ”politik” som finns i denna miljön.

Escon-Marketing som arrangerar bland annat i Oldenburg och Dortmund har ett bra, väl inövat upplägg för sina arrangemang. Det mesta går som smort med ett program som är traditionellt upplagt men med fokus på åskådarna.

http://www.eurodressage.com/equestrian/2015/11/16/photo-report-buchwald-and-bouten-take-blue-2015-cdi-oldenburg