Breeders Trophy 2014

En av höstens höjdpunkter och en viktig värdemätare är avklarad. Unghäståret har några hållpunkter och denna tävling är kronan på verket.

För oss brukar det vara skräckblandad förtjusning med många hästar, många resor, många sällskap som ska informeras och involveras. Men det är också en tävling som gett oss många segrar, placeringar, uppmärksamhet och glädje tillsammans med uppfödare och ägare. Så blev det i år också.

Detta året blev det sju hästar till start där Anna hade fem och Stephanie hade två. Något färre än vanligt men så har åldersfördelningen i det tävlande gänget från Killegården sett ut i år.

Stephanie gjorde ett bra meeting och visade sina hästar på toppen av deras förmåga som den ser ut nu. Anna tog fyra av sina fem starter till final. Det blev en vinst i Breeders för femåringen Revolution och här var Mezzo åttondeplacerad . I Breeders för sexåringar var Belisko tvåa och Fantasy World på en trettondeplats i öppna championatet. Sjuåringen Nina la Belle fick en märklig inridning när hon ”hoppade” in genom den öppna grinden och hon hann inte reparera siffrorna.

För de unga blir det en kortare vila och sedan siktare vi vidare mot nya mål. För Revolution blir det Friends Arena i slutet på november.

I sociala medier har synpunkterna och diskussionerna rullat på ungefär som vanligt. Hur kvalade man hit? Hur dömer dom? Är Flyinge rätt plats. Shoppar vi för lite? Är säkerheten tillräcklig? Många utav dessa diskussioner är relevanta men de landar de inte eftersom de är retoriska och ofta förs utan syfte och mål. Vilket forum ska vi använda?