Breeders & Sportchampionatet 2012

Det blev sju hästar till start i årets championat. Förutom att någon föll ifrån på vägen fram till höstens begivenhet så måste vi har varit väldigt snälla mot den som la schemat. Trots att vi åker fram och tillbaka mellan eget stall och tävlingen så fick vi ihop det riktigt bra.

Bellman har tränat väldigt bra efter VM och fram till Breeders så vi hade en önskan om att det skulle vara hans tur att stå i centrum. I kvalrundan visade han sin kvalité och även om poängskalan inte utnyttjades till fullo så var känslan utmärkt. I finalen var där något ”billigt” misstag men han ställde som vanligt upp och gjorde sitt allra bästa. Även i år räckte det till en andraplats i Breeders.

Calaiza T visade sin kvalité i kvalet för femåringarna. Hon har ju fått en gedigen grundutbildning men man ska komma ihåg att hon under sommaren har skolats om från hopphäst till dressyrtalang. Det är några nya moment och ganska många muskelgrupper som ska på plats innan man kan leverera. Direkt till final genom en femteplats med fina poäng och väl i final gjorde hon det man kan begära. Ett tränat öga har sett hennes förtjänster och nu flyttar hon snart.

Ibland fyraåringarna var det Diva som lyckades bäst. En stabil insats i kvalklass tog henne till final. Diva ger en mycket behaglig känsla och därför hade vi på känn att det kunde vara till hennes fördel av få visa upp sig under testryttare. Fina omdömen och höga poäng gav henne segern i Breeders Trophy.

Odulea skötte sig fint och denna stora, långbenta häst har framtiden för sig.

Sankta Katrina har haft kort om tid för förberedelser eftersom hon var sist in i träning. Det lyste givetvis igenom men vi är ganska säkra på att hästägarna vet vad där finns för kapacitet.

Vi har två fina treåringar i träning. Många vet att denna klass är ett riktigt getingbo med många unga talanger som kämpar om en plats i ett litet finalfält. Både Revolution och Hektor nådde finalen. Revolution drog det längsta strået i den interna fighten med sin tredjeplats men Hektor var strax bakom med sin femteplats.

Summa summarum en Breeders vinst, en andraplats i Breeders, en tredje- och femteplats i championat och ytterligare en finalist.