Vilket VM!

Att åka till Verden och rida VM för unga hästar är en av årets höjdpunkter, på många plan.

Redan innan man åker så vet man att förutsättningarna är de bästa med stallar, banor och tävlingsorganisation. När det gäller förberedelserna från svenskt håll finns det en del att önska men vi ska inte kasta sten utan ställer oss istället bakom den tävlingsrapport med förslag på förbättringar som lagledaren presenterar.

Våra två hingstar har legat väl framme i sin utbildning och har tävlat med framgång hela året. Det ger den trygghet som man kan behöva när man kommer till VM. Efter sex VM med tio starter de senaste sju åren så finns där ett uppbyggt självförtroende om att vi kan prestera på topp även på denna nivå.

I kvalificeringsrundan hade Tabasco inte riktigt utstrålningen och marginalerna med sig. Det blev till att ladda för omvägen via lilla finalen. Bellman var dock på topp. Höga och jämna siffror i varje bedömningsgrupp gav totalt 8.60 och en sjätteplats, direkt till final. Inget segertäcke för gruppsegern eftersom en viss engelsman hade nästlat sig in i gruppen.

I lilla finalen gick allt vägen för Tabasco och segern gav inte bara finalbiljett utan också ett härligt ögonblick. Att få stå längst fram som vinnare och lyssna på nationalsång är speciellt.

I finalen startade Tabasco först eftersom Anna hade en till att rida. Hans ritt var mycket bra och poängen välförtjänta. Efter sju ryttare stod hans namn fortfarande högst.

Bellman värmde och kändes perfekt. Inne på banan räckte inte orken riktigt till utan det blev ett lydigt uppträdande utan riktigt spets.

Resan hem gick lätt. Två hästar till final, en femteplats, en tolfteplats och toppritter med båda hästarna under tävlingshelgen.

Åt engelsmannen kan  man inget göra, det är en fanstastik häst och uppvisning men till alla som under året ”trillat av stolen” över Borencio, Bordeaux, Fürstenball och andra kan vi säga att de två svenska hingstarna har matchat dom hela vägen in i mål.

Tack till Ann & Calle för gott ledarskap och kamratskap samt till ”Team Svanberg” med hela trogna gänget på plats.

Kvalifikation

6. Bellman, Anna Svanberg, 8.60

18. Tabasco, Anna Svanberg, 7.90

Final

5. Tabasco, Anna Svanberg, 8.42

12. Bellman, Anna Svanberg, 7.64