Nyheter


Håll dig uppdaterad! Följ med i vårt nyhetsflöde här på hemsidan.


Caca är till salu

Posted by on Dec 31, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Caca är till salu

Caca är en häst med mycket ”power” och ett härligt temperament. Han har varit hopphäst på hög nivå men är nu omskolad till dressyrhäst.
Caca byter bra och har lätt för samling. Han är helt okomplicerad och snäll i all hantering. Nuvarande nivå är MB-MA men det finns stor potential att raskt gå vidare.
Fd. godkänd hingst som numera är valack och därmed kan koncentrera sig på sporten. Sök efter hans bruksprov på blup.se
169 cm.
Kontakta Anna på 0708-891624 eller anna@annasvanbergdressyr.se

Länk till video: https://www.youtube.com/watch?v=36qKXnY3VX0

Ett bra team!

Posted by on Nov 15, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Ett bra team!

Innan Breeders annonserade vi efter förstärkning till vårt team. Ibland tar saker positiva vändningar och lösningen finns i din närhet.

Vi är glada över att Josefine Lunn vill arbeta hos oss. Med bra egna hästar, en rakt igenom engagerad och kunnig familj kring sig så blev suget efter att få jobba med hästar på heltid för stort (tror jag..). Hon får kommentera det själv vid tillfälle…

Oavsett vilket är hon hjärtligt välkommen hit till oss. Förutom egen träning och tävling på hög nivå så har hon sedan tidigare stor, internationell erfarenhet av vad som krävs i ett tävlingsteam. Det kommer att sporra oss vidare.

Vi återkommer med presentation av hela teamet.

/Patrik

UTLÅNAD – Fin B-ponny lånas ut!

Posted by on Aug 27, 2016 in Front | 0 comments

UTLÅNAD – Fin B-ponny lånas ut!

Vi har en fin och supersnäll B-ponny till utlåning. Hon har mest ridit dressyr men har även gått turer i skogen och hoppar bra.

Ponnyn kan antingen lånas ut till dig med egen stallplats eller få stå kvar här. Om den blir kvar här lånar ägaren ut ponnyn och ni betalar för box till oss.

Ponnyn heter Stenbroåsens China Girl och är ett sto som är fött 2007. Hon mäter 129 cm. China är snäll i all hantering och ridning.

Ägaren letar efter en intresserad och engagerad familj där föräldrarna ställer upp för ponnyn och barnet i vått och torrt. I gengäld får man låna en fin, allsidig ponny som är i utmärkt skick.

Ägare är Fam. Karlsson i Falkenberg, 0346-198 26 och

Kontaktperson är Anna Svanberg, 0708-89 16 24 eller anna@annasvanbergdressyr.se

PS Oroa er inte för Alice, hon har fler ponnyer.

 

 

Beridare sökes!

Posted by on Aug 9, 2016 in Nyheter | 0 comments

Beridare sökes!

Vi söker en beridare med stort intresse och stor kunskap om ridning av unga hästar. Du behöver vara noggrann och försiktig med en stor respekt för säker hantering av de fina unga hästar vi har hos oss.

Du behöver vara en sadelfast och tänkande ryttare som genom sin ridning ger hästarna en stabil och trygg inskolning. Ridning av unga hästar och uteritt i skogen med hästar i alla åldrar kommer att vara din vardag men även stalltjänst och allmänna sysslor ingår då vi alla hjälps åt med det.

Anna Svanberg Dressyr är ett tränings- och tävlingsstall i dressyr. Vi är väl etablerade i sporten och har en gedigen meritlista från tävlingsbanorna.En glädjespridare med förståelse för teamets betydelse för ryttarens prestation har förtur 🙂

Vi har höga krav på noggrannhet och säkerhet.

Du behöver vara arbetsam, flitig och beredd på att ”hugga i”. Tempot är högt men din förmåga att planera ska ändå bidra till att hästarna har det bra och får utmärkt skötsel både före och efter ridning. Eftersom det är ett tävlingsstall som dessutom har några hingstar i verksamheten är det en stor fördel om du har erfarenhet från tävlingsstall eller relevant utbildning.

Vi är öppna för olika former av samarbete eller anställning. Du har kanske ett annat jobb eller annan syssla som går att kombinera med detta. Kanske du redan är etablerad och söker ett samarbete. Vi kan under vissa förutsättningar erbjuda boende och stallplats men kan garantera utbildning så att du själv också kommer vidare i din ridning om du är lyhörd och intresserad.
Det går bra att maila en kort presentation där du beskriver dig själv och berättar varför du med dina erfarenheter skulle kunna bli en utmärkt kandidat. Gärna med referenser. Maila till anna@annasvanbergdressyr.se

Du kan också ringa Anna på 0708-89 16 24. Hon har svårt för att ta samtal under dagtid medans ridningen pågår men du som är intresserad försöker givetvis igen eller lämnar ett meddelande.

Villkor enligt överenskommelse. Dela gärna annonsen och tipsa om du vet som borde ha detta jobbet.

Missisippi i Falsterbo

Posted by on Jul 18, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Missisippi i Falsterbo

I årets Falsterbo blev det start med sjuåriga Missisippi i StGeorg.

Efter en stark inledning av programmet kom det en förarglig miss in i en halvpiruett. Tyvärr blev det ingen final för henne i år.

Vi tränar vidare med denna fina hästen och hoppas på nya framgångar framöver.

 

 

Lag-silver på NM

Posted by on Jul 18, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Lag-silver på NM

Det blev silver i lag på NMi Ypäjä, Finland.

I laget red Anna, Caroline Darcourt, Charlotte Haid-Bondergaard och Kristian von Krusenstierna.

I de individuella klasserna gick det inte riktigt som man kan  önska men det lägger vi bakom oss. Vi har en ganska välgrundad teori om vad orsaken kan vara så det har vi redan tagit itu med.

Glädjande nog fick vi se Caroline bli nordisk mästare och Kristian bronsmedaljör.

Trots att resan är ganska lång (i timmar) så gick det bra och vi hade trevligt sällskap av våra kollegor på resan.Chef för kontingenten var Stig Malmén.

Som ni ser på bilderna så har vi trevligt när vi uppträder som lag också. Foto från prisutdelningen är tagna av Anna Edling.

 

Dagliga rundan

Posted by on Jul 1, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Dagliga rundan

En vacker sommarkväll så fick kameran följa med ut på kvällsrundan.

Påfyllning av vatten, koll av ben och hovar och ett äpple att dela på.

Alice och Bill (eller Bull) hänger också med.

 

 

 

SM för seniorer

Posted by on Jun 8, 2016 in Front | 0 comments

SM för seniorer

Det blev ett kort gästspel på årets SM.

Allting har känts bra inför och under resan. Även värmningen inför första klassen kändes bra och i inledningen av klassen rullade det in ett bra resultat. Under programmets gång smögs det dock in några missar som inte är vanliga för Anna och Hermes.

Eftersom vi känner vår vän Hermes utan och innan så resonerade vi igenom ritten noga men väntade med att fatta beslut tills kommande dags träning. Efter konsultation med oss själva och våra veterinärer så valde vi att åka hem och ta nya tag.

Allt verkar vara OK igen och proverna ger lugnande besked.

 

 

Klivet upp i Georg

Posted by on Maj 24, 2016 in Front | 0 comments

Klivet upp i Georg

Klivet upp. Det är det man brukar kalla det. Från att vara unghäst och bedömas för gångarter och potential till att gå St Georg är ett rejält kliv för de flesta. Mycket ska hända den vintern.

En av dom som är på väg uppåt är Missisippi. Förutom trevliga tävlingar (som vanligt) på Björbäck så erbjuds glada foto-amatörer fina bakgrunder. Därför blir det någon bild för mycket.

Missisippi tränar vidare och hoppas på kval till Falsterbo.

 

 

 

Hästfest i München

Posted by on Maj 10, 2016 in Front, Nyheter | 0 comments

Hästfest i München

Det var en angenäm upplevelse att få vara en del av Pferd International München. Ett meeting där man känner på stämningen att här är hästen i centrum. Visst, man kan köpa kläder, glass, korv, lastbil, harv och champagne. Men bland lekande barn och folk som strosar så finns det en påtaglig känsla av att det genuina intresset på ett självklart sätt placerar hästen i centrum. Folk rör sig aktivt mellan framridning och tävling. Man hälsar och hyllar de bästa tyska ryttarna som idrottshjältar och rycks med i framgångarna. När jag skriver detta ser jag att det har varit över 70 000 besökare som har sett dressyr, hoppning, voltige, EM i Working Equitation och ett stort antal uppvisningar med häst. Vi har haft det angenämt med bra förutsättningar för tävling och träning.

För Anna och Hermes kändes det lite som en omstart. Den ursprungliga planen att försöka tävla med jämna mellanrum under vintern grusades av olika anledningar. Det är ett pussel att få till det med tävlandet internationellt.

Det var 5* rundan som gällde och motståndet var givetvis knallhårt. Som vanligt handlar dock om att fokusera på sig själv och göra det bästa i varje situation. Framridningen till GP var bra och allt vi ville göra blev också gjort. GP-rundan gav en bra känsla.

Det var ett bra tag sedan Anna red GPS då vi alltid väljer kür i första hand. Därför kändes det lite spännande att ta sig an de linjer i programmet som man kanske inte rider så ofta här hemma. GPS passar dock Hermes i flera stycken så allt kändes positivt i förväg. En fjärdeplats med godkända procent var en bra insats i klassen. Vi har fått bra kvitto på att det som vi tränar på här hemma leder till utveckling på tävlingsbanan.

Vi kan mer. Vi vill mer. Det här känns positivt och utmärkt ridkänsla har fyllt på energiförrådet.

Överlag har allt känts bra ridmässigt och protokoll med kommentarer hänger väl ihop så att man kan jobba vidare mot nästa tävling. Förutom hästens och ryttarens kvaliteter så vill man på denna nivån se en noggrannhet i ridningen och exakta placeringar av rörelserna som man kanske inte diskuterar lika allvarligt på andra nivåer.

Harmoni, flyt och exakthet skrämmer dock inte utan det är ju hela tiden den ritten man söker efter. Nu är vi sugna på att tävla igen.