Internationell GP-debut

I samband med VM för unga hästar i Verden pågår det många andra tävlingar på parallella arenor. Allt är elegant och väl paketerat på en mycket trevlig tävlingsplats.

För Hermes blev detta det fjärde besöket. Förutom två finaler och framskjutna placeringar i VM som unghäst så har han varit här och gjort ett försök på St Georg-nivå i kval till Nürnbergpokalen. Denna gång var det då äntligen dags för internationell debut i GrandPrix.

I ett bra startfält gladdes vi inte bara åt att fyra ”gröna” svenskekipage tog sig till final utan även åt att den första rundan i GP också innehöll så mycket kvalitet och höga siffror. Eniga domare var inte rädda för att sätta höga betyg på okänt ekipage. De missar som smög sig in kostade också och resultatet 67,298% var godkänt.
I finalens GPS var det debut för det programmet i tävlingssammanhang. De missar som kom här kategoriseras in under ”det svåra var enkelt- det enkla blev svårt”.

På det hela kändes det bra och hela teamet känner sig motiverade att söka nya nationella och internationella utmaningar.