Falsterbo

Årets tävlingar i Falsterbo är avklarade.

Vägen fram till tävlingen har inte varit lika rak detta året som det var ifjol. Det viktigaste är att ta det i hästarnas takt och att inte vara frestad att ta det i någon annans. Träningsmässigt har vi legat rätt men ett virus som åkte med från Hammarö har stört rytmen i stallet.

Revolution är en riktig stjärna och det dröjer nog några år till innan hans muskler och allt annat som behövs för att visa sin fulla kapacitet är helt på plats (kom ihåg var ni läste det först). Han har kvalat i unghästarnas ”gångartsprogram” på höga poäng under våren men i Falsterbo visar ”Roffe” att han kan gå de vanliga programmen också. Seger i semifinalen och man får kanske vara lite kaxig och säga att det kändes bra väldigt långt in i finalritten också. En fin andraplats blev det till slut.

Missisippi har inte varit hos oss så länge men här har vi en pärla som är i en stadig utveckling uppåt och framåt. Klart imponerande att hon lyssnar så på sin ryttare och verkligen vill vara med och tävla. Fyra i semifinalen och sexa i finalen är ett väldigt bra resultat.

Belisko fick den mest otacksamma placeringen av dom alla. Han visar dock att han har tagit klivet upp till nästa nivå. Ett flertal starter i StGeorg redan under detta året och fin talang för piruetter bland annat.

San Rubin blev inte klar till start utan vi sparar denna fina sexåring till kommande uppgifter.

I GP var det stor konkurrens om platserna och det blev tyvärr ingen start för Hermes. Nästa anhalt för honom blir Verden. Då….

/Patrik

 

Foto: KimC Lundin