En bra start i Strömsholm

I Strömsholm pågår det Elittävlingar  i tre grenar.

För Anna blev det två starter under torsdagen tillsammans med Hermes och Dionysos. Dionysos fick en fin tredjeplats på en meriterad prispall. Hermes halkade ut från placering och slutade sexa. Nästa runda går på lördag i Grand Prix.

I klassen råkade vi ut för något nytt. Hermes red ihop poäng så det räckte till en placering men sisådär en fyrtio minuter efter att han hade hälsat och gått ut så sjönk procenten lite grann. Vi var nere på stallplan och tog om hand om Hermes och förberedde Dio så vi var inte uppmärksamma på det. När det sen blev Dio: s tur så blev Anna avblåst för felridning i travsaxen. Eftersom hon ridit likadant på Hermes så såg hon ut som ett stort frågetecken när domaren la ut texten. OK! vi försöker en gång till och nu blev det godkänt.

Efter klassen hämtar vi protokollen och ser att man dragit av för felridning på Hermes trots att hon inte blivit avblåst eller i efterhand blivit framkallad för att få reda på felaktigheten. Anna red fel så det är inget att snacka om det men det känns lite konstigt att resultatet står sig en bra stund och sedan korrigeras.

Strunt i det. Nästa klass startar snart.

Om ni kollar på bilderna så ser ni ett av de få ögonblick som Alice satt nästan stilla. Det är hennes ”tygeltagsskola” som genomför lektion ett. Eleven är mycket meriterad men det bryr hon inte sig ett dugg om….