Åstorp avklarat

De gånger man har varit i Åstorp som åskådare så har den ständiga frågan varit; har dom tagit klivet? För många ekipage har det varit första starten efter ett vinterupphåll och man undrar om dom har tagit klivet uppåt och eller/framåt.

För vår egen del så har träningen med Hermes fokuserat på lite andra saker än tidigare år. Nu handlar det ännu mer om att vara kvick, stark och självgående. Även om resultaten inte var på topp så fick Anna ändå ett bra kvitto på att det har utvecklats. En anledningen till att poängen inte trillar in är nog att ryttaren är lite ”ringrostig” på denna nivån och det faktum att träningsförutsättningarna inte har varit de bästa. Förutom några enstaka träningar på annan anläggning så har vi inte ridit på ett 60-metersspår sedan i november. Vissa linjer i GP gör sig bäst på 60 meter och inte på de 44 som vi förfogar över i ridhuset. Måtte våren komma snart så att utebanan tinar upp.

När det gäller Highlander så var han ute och tävlade i Hässleholm så den premiären var gjord. I den inledande klassen var han väl stark och blev inte helt harmonisk i kontakten. I den avslutande Int I var han mer med på noterna och den svårighetsgraden stämmer bättre med var han står just nu. 70% på pricken räckte till en andraplats efter ett mycket välgående danskt ekipage.

H & H siktar nu på start i Lidköping. Då j-klar!