Premiär i världscupen

Efter tävlingarna i Kristiansand och Verden dök det upp några alternativ för Hermes fortsatta tävlande. Det vi valde var en i Polen som också ingick i världscupen.

Hermes är i fin form och gjorde en stabil insats i GP. Hans lägstanivå är hög för tillfället och det känns som att om vi stannar ”i bubblan” och får fler möjligheter att visa upp oss så kommer man kanske att våga sätta lite högre siffror framöver.

I GP Freestyle gjorde han sin bästa kür hittills. Ritten satt perfekt till musiken och det gör skillnad för den som följer noga. Musiken är nämligen noggrant konstruerad av kür-mästaren Ola och innehåller musikaliska övergångar vid varje övergång i programmet. Det får stor effekt när man t ex vänder över från passagesluta till travsluta eller från galoppsluta till piruett. Gåshud när det stämmer, fast kanske mest för oss som sett den några (alla..) gånger.

Malin Hamilton deltog också i tävlingen och vi tackar hela hennes team för gott sällskap och en trevlig helg tillsammans.

Vi är ju normalt sett bortskämda med ett bra utgångsläge för att resa så detta skulle bli vår första två-dagars-resa. När man eftersökte tips på vägar, övernattningsstall och andra tips möttes vi av två saker. Det var en stor tystnad som emellanåt kryddades med kommentarer om det polska vägnätet (eller brist på). Ingetdera var till nytta för reseplaneringen. Vi vet ju att många ryttare har tävlat i Polen de senaste åren men tyvärr kom det inte fram något som vi hade nytta av. Sköt dig själv, tydligen.

Jag har ett enkelt förslag på hur vi som reser skulle kunna hjälpa varandra. Kan vi inte bjuda varandra på det? Får ni erbjudande om att tävla i Czosnow, Polen så kan vi rekommendera denna fina anläggning och ni ska också få tips om resa, stall och en fantastiskt fin, vägtulls-finansierad motorväg.

Tack vare Mathilda Karlsson som är baserad i Hamburg så löste det sig med kontakter i Tyskland. Tack!