Internationella erfarenhetskontot

Ännu en gång fick Hermes möjligheten att åka till Verden för att tävla. Årets startfält var tuffare än vanligt eftersom ryttare från Kanada och USA stämde av tävlingsformen inför VM. Det blir extra roligt när motståndet är skarpt och meriterat.

I GP var det en bra runda med fint flyt i. Piaffen var inte helt på stället så det skulle väl komma en och annan domares kommentar på det men i övrigt kändes det som en runda helt i linje med vad som hade gjorts under året. Utväxlingen i protokollet var minimal och en travsluta i världsklass och en ganska bra piaff skilde sig inte åt tillräckligt, till slutans nackdel…. Innan siffrorna kom så stack jag ut hakan och sa ”är inte det 70,0% så är jag tomten”. Snälla ni! Säg inget till barnen.

I GPS var det en framridning med mycket bra kvalitet och det såg mycket lovande ut. Anna rynkade lite på näsan precis innan hon skulle gå in och det var nog lite brist på egen bjudning i passagen som var orsaken. Domarna hade nog delvis lagt det blyga förhållningssättet åt sidan och vågade sätta betyg upp i skalan också.

Som vanligt blir det ett getingbo med många ryttare och därmed placeringar inom en procent. Vi tar känslan med oss och sätter upp det på det internationella erfarenhetskontot.