Äventyret i Globen

Någonstans i bakhuvudet finns det en tanke om att säsongen kan krönas med ett äventyr i Globen. Det har funkat förut och även i år fick vi chansen.

Bellman blev inbjuden till Champion of the Winners som en av årets bästa sexåringar. Hermes förtjänade sin plats genom att kvala i Lövsta Future Challenge.

Tävlingarna i Globen är lite speciella med sin blandning av show och toppsport. På framridningen finns Leksands-foran, åsnor, världsrekordhållaren i höjdhoppning, ett tjugo-spann med shettisar…. för att nämna några. Turligt nog är dom inte där samtidigt.

Arrangören erbjöd utmärkta förutsättningar för sport genom att ha en stor och välpreparerad framridning i Hovet.

Först ut på banan var Hermes. Ekipaget hade en strålande framridning och hoppet om att ta den känslan med in på banan var stort. Det höll inte i alla delar men rundan belönades med dryga 65% och en andraplats.

Bellman var mycket pigg och glad. Hans ritt var av hög kvalitet med fina delbetyg för sina gångarter. Varför betyget i utvecklingsbarhet då inte sammanfattar delbetygen kan man undra? Om han inte var helt lösgjord så kan man ta en anmärkning där istället. En andraplats på över 80,8% skvallrar om hans kvalité och att jag ändå ”gnäller” säger en del om hur mycket vi tror på den här hästen.

Hoppas ni tycker om bilderna från både tävling och miljö.

PS. Alice har fortfarande sitt ackrediteringsband på sig. Jag frågade varför? Hon svarade ”..jag ska till Globen igen”