Vilket VM!

Ännu en gång hade vi den äran att representera vid VM för unga hästar. Denna gången med Revolution och Belisko.

För Belisko blev det en stor merit i karriären med två internationella rundor med en jämn och hög bedömning. Han har rest bra, uppfört sig utmärkt i tävlingsmiljön och framförallt så har han presterat så mycket som man kan begära utav honom. Detta är hans utbildningsståndpunkt just nu. Heder åt honom.

För Revolution blev det onödigt spännande. Han gav ett lite matt intyg i kvalrundan och tog den långa omvägen till finalen via lilla finalen. Trots detta bör man komma ihåg att han hade höga betyg totalt med återhållet betyg för skritten inför detta domarkollegiet. I finalen var det nytt kollegium och nya tag för ekipaget. Trots värmen och den möjliga nackdelen att ha gått en ”extra” runda så var ekipaget mycket fräscht i värmningen. Och dom gillade det dom såg!

Revolution gjorde en kanonrunda och som första startande i klassen la han ribban högt. 8,72 räckte hela vägen till en sjundeplats i något som klassas som den hårdaste bataljen i femårsklassen någonsin. De fem första hade alla över 9 i totalt betyg och ordföranden uttalar sig om att ”poängen säger mycket om både kvaliteten på hästarna och på ridningen.”

Vi summerar tävlingen och tackar för all respons på framgångarna. Vi tackar också hela teamet och våra svenska och utländska vänner på plats för glada miner och trevligt kamratskap.