Signal Iduna Cup

Det blev start i Dortmund för Hermes och Anna. Signal Iduna Cup gick av stapeln och även denna gång har arrangören fått till ett smockfullt event med hoppning och dressyr, denna gången i Westfalenhallen. Samma bolag arrangerar i Oldenburg och varför ändra på ett vinnande koncept? Kombinationen av konferens- och idrottsanläggning ger bra förutsättningar.

Ett tag trodde jag att sporten hade hittat helt ny målgrupper eftersom det vällde in knuttar, skinnvästar och tatuerade medelålders män genom ena entrén och damer i kjol och blus samt gubbar i kostym genom en annan. Icke! Det var motorcykelmässa och medicinkonferens samtidigt.

Hermes har tränat på bra inför tävlingen och vi hade ett ”inspirerat” pass direkt innan vi åkte. Hermes reser väldigt bra och kändes fin både dagen före tävling och under själva klassen. Tyvärr var där två tydliga missar och resultatet känns helt rimligt med det i åtanke. Bra känsla och fin feedback får bli ett litet plåster för ett ekipage som kan och vill mycket mer.

Fortsättningen av tävlingen var dock inte lika roande. Med hänvisning till en regel fick Hermes inte rida en andra klass. Detta trots att hon hade ryttare efter sig i GP och att man egentligen inte hade ställt ”rätt fråga” inför klassen. Trots mycket diskuterande och support från delegater så slutade det med uttalade sympatier. Någon ändring i tidsprogram eller beslut från arrangör fattades inte. En ardennerkadrilj, en hingstvisning och en prisutdelning gick före. Som elitidrottare med ambitioner blir man givetvis oerhört besviken men vi gjorde allt vi kunde på plats för att resonera oss fram till en lösning.

/Patrik