Intensivt och framgångsrikt i Björbäck

Björbäcks dressyrentusiaster arrangerade ännu en gång ett trevligt meeting med stor bredd i klasserna. För vår del blev det intensivt med sex hästar till start under tävlingsdagarna.

Det var femåringarna Dance the Mambo och Nobelman som gjorde ett försök i lätt klass. Mambo är en saluhäst som inte var vidare mycket riden när den kom till oss. Med talang och vilja har han snabbt utvecklats till en häst för sporten. Mambo kommer nog snart ikapp sina kompisar i årskullen.

Tabasco och Bellman tävlade i sin sexårsklass och skaffade sig ytterligare rutin och rosetter. Rutin saknas ju i och för sig inte, dom har varit med på det mesta redan i sin ännu korta men framgångsrika karriär. Seger till Tabasco och tredjeplats till Bellman med fina betyg på båda hästarna.

Helgen avslutades med Hermes och Dionysos i Grand Prix. Hermes var rätt tempererad inför start men höga ambitioner och missförstånd i serierna kastade grus i poängmaskineriet. Dionysos däremot gjorde en mycket korrekt uppvisning som egentligen bara inehöll en miss. Bra flyt, korrekt program och god inverkan gav en andra plats. Trots en förhandling (på skoj) med Mattias Jansson gick det inte att göra något åt den halva poäng som skilde dom åt. Anna och Dio tackar för den positiva respons de har fått i efterhand på sin ritt.