Fyra hästar på Willands

Det är lagom långt till Willands. Kör man försiktigt hinner vi inte lägga i högsta växeln innan det är dags att parkera. Willands händige Gunnar  hade lyckats preparera framridning och två banor. Dammet får vi leva med för i dessa temperaturer hade det inte gått att bevattna. Även en dammig häst kan glänsa….

Först ut var Stephanie och Highcruiser. En bra runda och 65% i deras första start i MB. Klassen vanns av Anna på Firenze med 69,65%. Någon ”smart” typ ingick ett vad på morgonen och sa att om Steffi slår Anna så bjuder hon på trerätters. Nu blev det tvärtom och restaurangnotan fick alltså annan adress….

På söndagen startade Highlander i Int I. Han var oerhört pigg och laddad som vanligt. Den friska Horna-vinden förstärkte det men nu märker man att HL och Anna har gott förtroende för varandra. Energin kanaliserades ändå till en bra ritt och vi börjar bli bortskämda med flera höjdpunkter i travrundan.

Dagen avrundades med en 5-års klass med Diva.  80,8 % räcker till klasseger och bock i kvalpapperna till både Breeders och Falsterbo.

Hemresan gick bra, jag hann precis få i högsta växeln innan det var dags att lägga på blinkers in till stallplan.