Fina ritter i Falsterbo

Har ni träffat på Falsterbo-spöket? Inte!

Tävlingarna i Falsterbo är en av årets absoluta häst-höjdpunkter. Tävlingsveckan ligger där som en milstolpe mitt i säsongen och ingår alltid i tävlingsplaneringen. Ganska många år på raken har vi haft hästar i final och det har varit händelserikt. Det har varit tropisk hetta och skyfall, vindstilla och storm så att en halv långsida staket välte in på banan. Det har också varit folkligt, festligt och fullsatt. En häftig upplevelse där den internationella miljön och den kunninga publiken gör att sinnena skärps lite extra. Ett flertal gånger har Anna också lyckats bli tvåa med någon enstaka poängs marginal och det är det som är hennes eget ”Falsterbo-spöke”. Samma hästar har fått segrar i andra sammanhang så vi är verkligen nöjda men visst hade det varit roligt att få stå längst fram i Falsterbo…

I årets upplaga började det fantastiskt bra. Bellman och Tabasco var helt med på noterna i semifinalen och passerade båda 70% med marginal. Bellman på en tredjeplats och Tabasco som klassens segrare.

När finalen startade var koncentrationen på topp och möjligheterna oändliga.

Bellman blev lite störd av att de yttre omstädigheterna ändrades radikalt inom loppet av några sekunder men han visade också vilken kämpe han är. Han ger aldrig upp och de som såg honom mellan regndropparna kunde se vilka kvaliteter där finns.

Tabasco öppnade med ett mycket starkt trav- och skrittprogram men i galoppen satt inte alla byten så precist som de behöver. Upp i ledning och med två ryttare kvar blev det en kort väntan på upplösningen. När alla protokoll var färdigräknade visade det sig att Anna och Sanne hade samma poäng men vinsten tillfaller Sanne för hennes betyg under allmänt intryck.

Vad säger man? Jo man säger Grattis Sanne och tack för ännu ett härligt tävlingsminne från Falsterbo.

Semifinal

1. Tabasco  Anna Svanberg  72,190%

2. Sir Donnerhall II  Thomas Sigtenbjerggaard  71,619%

3. Bellman  Anna Svanberg  70,476%

Final

1. Lorenzo  Sanne Henningsen  70,667%

2. Tabasco  Anna Svanberg 70,667%

9. Bellman  Anna Svanberg 65,048%

Fotocopyright: Mikael Persson, MiP Media