Falsterbo badar i sol

Till årets tävlingar var det fyra hästar kvalade. Fantasy World och Diva i femårsklassen samt Topolina och Nina la Belle i sexårklassen.

Diva har en bra säsong bakom sig och de höga förväntningarna infriades med en finalplats. Väl i finalen räckte de 69,2% inte till toppen. Det räckte dock till en plats i laget på VM för unga hästar.

Fantasy World har haft en otrolig stegring i sin utbildningskurva på den relativt korta tid hon varit i träning hos oss. Väl grundriden hos sin ägare i Tyskland kom hon hit och tog raka vägen via kval till Falsterbo. 68,6% i semifinalen hade säkert varit högre utan taktmissen i skritten. Fantasy har kapacitet för mer och det har också några spekulanterna noterat. Denna häst är till salu och kan med sitt sympatiska sätt och stora potential glädja en stor grupp av dressyrryttare.

Topolina har utbildats av sin ägare Kerstin Brusewitz. Under våren har Kerstin pendlat till Horna och fått sin häst riden av Anna. Vägen till Falsterbo gick bra via kvalen och semifinalen var godkänd.

Nina la Belle är en fin häst med mycket potential. I semifinalen var hon på bästa humör och under tiden som Anna satt och njöt av ritten så seglade Anna förbi halten och ryggningen. Man blir ”tokig” när man hör signalen för felridningen. Det kostar alldeles för mycket.