Dionysos 1038


Hingst e. De Niro u. Roseanne ue. Rubinstein I – Arratos xx. A-PREMIERAD

Nivå: Grand Prix.

Oldenburger född 1997. Svart, stjärn, vt h frf, vt bff. 169 cm.

 

 

Dionysos fick följande poäng i det tyska bruksprovet:

Lynne 9.0, prestationsvilja/samarbetsvilja 9.0, nervstyrka 9.0, ridbarhet 9.0, banhoppning 8.0
Dräktighet 2010: 96%. (Dionysos ägnade sig helt åt tävlingar 2011 och var inte i avel det året).

DIONYSOS är De Niros första avkomma att nå placeringar i Grand Prix. Många av Dios avkommor visar samma anlag för de svåraste rörelserna och en interiör som gör att de tål att gå ända upp i de svåraste klasserna.

UNIK DE NIRO-SON SOM ÄR SÄKER I AVELN
Dionysos avelsindex, 133, bekräftar att han är en stor tillgång för svensk avel. Han höjdes 2009 till A på grund av sina avkommors fina prestationer. En son blev bästa svenskfödda 3-åring i dressyr på Avelschampionatet 2011 och både som far och morfar har Dionysos haft vinnare i Riksföl och på regionala fölchampionat. Tre döttrar har blivit bästa dressyrhästar i sina 3-årstester och finalplacerat sig i Kungakannan. Dottern Venus har vunnit Bundeschampionat i Österrike. Ungefär vart femte föl har 9 på traven och fler har ännu bättre galopp. Skritten är också bra och det står nu klart att fadern De Niros rörelser och både De Niros och Rubinsteins ridbarhet verkligen går vidare i Dionysos avkommor. Hans avkommor har blivit ryttarnas och tränarnas favoriter, både i Sverige och i Tyskland (han har ungefär lika många avkommor där).

Dionysos är unik bland De Niros söner. Genom att han är kommen ur en ren fullblodsstam har han visat sig vara en fenomenal typ- och ridbarhetsförbättrare. Han är alltid arbetsvillig, orädd, vänlig och inte det minsta ”tittig”. Dionysos har också visat sig lämna mycket korrekta avkommor. Jämfört med De Niro själv och dennes andra söner, får Dios avkommor modernare typ med längre ben, kortare ryggar, mer höjd i frambenens rörelser och stabilare, snabbare bakbensarbete. Med sin fina hoppförmåga och galopp kan Dionysos också ge mycket bra fälttävlanshästar. Han fick 8,0 av testryttarna i banhoppning i sin 70-dagarstest.

Själv har Dionysos 55 segrar och placeringar, varav 49 i svår klass t o m Grand Prix med en vinstsumma på 100.000 kronor.

DIO ÄR AVLAD PÅ RIDBARHET OCH DE ALLRA BÄSTA FULLBLODEN
De Niro
har som avelshingst i många år tillhört toppskiktet i Tyskland och är en av de främsta hingstarna som för Donnerhallblodet vidare. (Donnerhallblodet är fortfarande överlägset nummer ett för dressyravel). Han har över 70 godkända söner och ligger på 6:e plats i den ranking som årligen görs av World Breeding Federation for Sporthorses. De Niro vann Tyskt Dressyrderby 2003 och har numera mängder av avkommor i Grand Prix. Dionysos var f ö den första att nå Grand Prix-nivå.

Modern Roseanne är 3/4-syster till hingsten Rubicell (segrar i Grand Prix dressyr). Rubinstein, som själv var en fenomenal tävlingshäst, nedärvde sin fina ridbarhet och grundade en dynasti av prominenta avelshingstar. Dios mormor Tiffi xx har lämnat 3 godkända hingstar. Sedan följer en ren fullblodsstam med tre klassiska vinnare i rad: Arratos xx vann 10 löp, inkl. klassikern St. Leger, Crepello xx var en legendarisk engelsk derbyvinnare och Nerco xx, som var oslagen i 14 löp, bl a det Italienska Derbyt, blev den mest inflytelserika fullblodshingsten i världen under hela 1900-talet.

Alla är överens om att det behövs fullblod när man ska bedriva framgångsrik avel, men vill helst ha det en bit ner i stamtavlan. Lösningen är enkel: Använd Dionysos!

Avelsrådgivning:                                                  Beställning av sperma:

Eva & Per Pileryd                                                        Anna Svanberg Dressyr ombesörjer tappning av Dionysos.

Tel 0431-45 15 70                                                        I första hand beställer du av Carina Forsén på 0703-28 50 72.

Mobil 0706-62 87 70                                                  I andra hand av Anna Svanberg 0708-89 16 24.

Anna Svanberg Dressyr ombesörjer tappning och skick.