Arctic Equestrian Games

Säsongen för Hermes och Anna startade med ett CDI3* i norska Vestfold.

Sedan tävlingarna i november så har det varit mycket styrketräning och fokus på de rörelser som behöver befästas ytterligare. Detta var tredje besöket i Norge på några månader och det har varit angenämt alla gångerna.

Tävlingen avgörs i ett ”Convention Center” vilket innebär att arenan är ganska trång men stämningsfull och utmärkt för inramningen och åskådarnas bekvämlighet. Utanför själva salen finns det butiker, restauranger och ett helt våningsplan för utställarna. Väl samlat och mycket fräscha faciliteter.

I själva tävlingen kändes det lite ringrostigt. Det beror nog mest på att man tränar lite för lite på att rida hela program utan istället tränar komponenter där hemma. I en Grand Prix finns det inte så många ”pauser” eller punkter att korrigera utan flytet måste man hitta och behålla. Det blev en andraplats och nu var säsongen igång.

Till finalen i GP Kür kändes det bättre rent ridmässigt. Även här blev det en andraplats men känslan var som sagt var bättre.

Efter detta åker vi hem och låter Hermes njuta av skogsridning och lätta pass innan det blir dags att tagga upp för CDI4* i Dortmund  i början av mars.

De flesta bilderna är tagna med mobilen men jag bjuder på ett galleri ändå eftersom många tycker det är kul att se vad vi gör ”bakom scenen”